Spring naar inhoud

De werkwijze voor het aanleggen van een tuin

Wanneer u een tuin laat aanleggen dan zal u dat vooraf zeer goed moeten overdenken. U moet in de eerste plaats weten wat voor een tuin u wilt hebben. U zal ook de keuze voor de soort tuin moeten kunnen maken. Het maakt namelijk een groot verschil of u een tuin wilt hebben met veel onderhoud of een tuin waarin u heerlijk kunt genieten, zonder er al te veel in te moeten werken. Velen kiezen tegenwoordig voor de laatste mogelijkheid. Ze willen een tuin waarin men na een dag van hard werken kan genieten. Het is vooral ook de jeugd die een tuin wilt hebben waarin men na een dag van werken met vrienden kan na kletsen over de gebeurtenissen die er die dag hebben plaatsgevonden. Dat dan liefst ook overdekt bij een goed glas wijn en een hapje. Dat is wat ze van het leven verwachten.

Werkwijze

Wanneer u dus weet wat u wilt, dan kunt u daarvoor een tuinarchitect nemen en uw wensen met de architect doorspreken. Hij zal daarvoor eerst de afmetingen van uw tuin moeten weten en wat het budget is dat hij voor de tuin kan besteden. U kunt kiezen voor een strakke tuin of een met een speels karakter. Bij een strakke tuin kan men er een laten aanleggen door middel van tegels en strakke bordes met bloemen waar niet veel onderhoud bij nodig is. U kunt ook beslissen of er eventueel een vijver in moet komen of alleen een tuin met tegels en bloempotten. Het is natuurlijk wel verstandig dat u aangeeft dat u een overkapping wilt hebben. Wanneer je een dergelijke loungehoek laat maken dan kan men tijdens de avonden langer buiten zitten. Dat kan men zeker doen wanneer je een vuurtafel hebt. Bij een dergelijke tafel zit in het midden van de tafel de vuurhaard die naar alle zijden warmte uitstraalt. Bij een vuurtafel kan je ook de materialen aanschaffen die je nodig hebt om heerlijk te kunnen barbequen. De avond kan dan niet meer stuk. U krijgt een echt vakantiegevoel in uw eigen tuin. De architect zal dan rekening houden met al uw wensen en deze in uw tuin trachten te verwezenlijken. Wanneer hij een voorlopig tuinontwerp heeft gemaakt dan zal hij dat met u doorspreken en dan kunnen er nog eventuele aanpassingen worden aangebracht. Wanneer dan alles bekend is dan kan hij de officiële tekening van de tuin gaan maken. Wanneer deze dan klaar is dan kunt u een hovenier benaderen om uw tuin volgens de tekening aan te laten leggen. Indien u in de buurt van Deurne woont dan kunt u dus een hovenier in Deurne nemen. Een hoveniersbedrijf in Deurne, of in de omgeving, is gemakkelijk omdat het dan dicht bij u in de buurt is. Indien er iets niet goed zou gaan dan kunt u gemakkelijk het hoveniersbedrijf Deurne een bezoek brengen.

Offerte

Laat vooraf wel een offerte opmaken zodat u precies weet wat u moet betalen. Dat is van groot belang omdat u toch moeten weten wat u voor uw tuin kwijt bent. Er moeten wanneer de tuin aangelegd is geen extra rekeningen meer betaald moeten worden. Voordat de hovenier Deurne aan het werk gaat moet u samen met de hovenier alle werkzaamheden bespreken die op de offerte staan. Eventuele aanpassingen kunnen op de offerte worden bijgeschreven. De offerte moet u samen ondertekenen voordat hij aan het werk gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *